Robot Belgium

Just another SeoBureau site

Spots kunnen in bijna elke kamer van het huis worden gebruikt. Ze zijn effectief en vrij eenvoudig effectief op te stellen.

Er zijn zoveel verschillende soorten spots dat u misschien niet weet welke u moet kiezen! Wat zijn de factoren die de ene spot beter maken dan de andere voor de badkamer? Welke zijn de beste voor keukenverlichting?

We zullen ons best doen om al deze vragen hier in dit artikel te beantwoorden. Tegen de tijd dat je klaar bent met lezen, weet je alles over de soorten spots en hoe hun helderheid, stralingshoek en type lamp beïnvloeden hoe goed ze werken in verschillende situaties.

Tuinspot voor buiten

shop nu onze volledige reeks lampen

Soorten schijnwerpers
Er is een grote verscheidenheid aan schijnwerpers. Het meest voorkomende type dat u waarschijnlijk al gezien hebt, is de inbouwspot – als u ooit een spot in het plafond van uw badkamer of keuken hebt zien zitten, dan weet u al wat een inbouwspot is.

Basisspots zijn vergelijkbaar, maar ze zitten bovenop de muur of het plafond in plaats van erin. Er zijn ook spots voor buiten die u meestal gebruikt voor beveiliging of om een waterpartij of andere tuinornamenten te verlichten.

De echte uitdaging zit hem in de afmetingen: spots zijn er in zoveel verschillende maten dat het moeilijk is te bepalen welke goed in een bepaalde ruimte passen.

Hoewel dit een probleem vormt als u van plan bent de spots te kopen voordat u hebt gepland wat u nodig hebt, kan het eigenlijk een zegen zijn als u slim genoeg bent om vooruit te plannen. Aangezien er zo veel verschillende maten zijn, hoeft u alleen maar de ruimte op te meten waar u de spots wilt installeren en te berekenen welke maat het beste werkt.

De grootte is echter lang niet de enige factor die bepaalt wat voor soort spot het beste voor u is. Lees verder voor meer informatie!

Helderheid van de spot
De helderheid van een gloeilamp wordt gemeten in watt. U hebt waarschijnlijk wel eens een getal zoals 60 watt op de verpakking gezien wanneer u gloeilampen koopt.

De helderheid van spots wordt niet gemeten in watt. Deze wordt gemeten in “nuttige lumen”. Terwijl gewone lampen geacht worden licht in alle richtingen te verspreiden, worden spots geacht hun helderheid te beperken tot een gebied van 90 graden onder hen. Het is binnen deze 90 graden dat lumen als nuttig worden beschouwd. Licht dat buiten het gebied van 90 graden valt, telt niet mee.

De meeste spots verliezen op deze manier een deel van hun licht, waardoor het wattage eigenlijk onnauwkeurig is. Een LED-spot en een halogeenspot kunnen bijvoorbeeld hetzelfde aantal watt hebben. Een LED spot verliest echter maar ongeveer 5-10% van zijn licht, terwijl een halogeenspot dichter bij 25% verliest. De LED-spot heeft dus meer bruikbare lumen dan de halogeenspot.

Als u eenmaal doorheeft hoe u de nuttige lumen kunt meten, raden wij u aan om te streven naar een lichtsterkte van 300-400 lumen per vierkante meter in de gekozen ruimte. Dat is echter het niveau dat u in het algemeen nodig hebt voor een kamer van normale afmetingen. Als u een aanrecht of een werktafel verlicht, moet u streven naar 700-800 nuttige lumen.

Buiten spot

Stralingshoek
We hebben het al even gehad over de stralingshoek. De ideale stralingshoek voor een spot is 90 graden. De meeste spots verliezen echter een deel van hun directe licht.

Zoals we al zeiden, zijn LED spots meestal meer gefocust dan halogeenspots. Er zijn echter andere factoren die de stralingshoek zullen veranderen. Bijvoorbeeld, hoe dichter de spot bij het oppervlak is waar hij op gericht is, hoe smaller de hoek zal zijn.

klik hier om onze volledige reeks lampen te bekijken

Het is geen groot probleem als uw lichtbundel niet helemaal binnen het 90-gradengebied van nuttige lumen valt. Zolang u rekening houdt met dit verschil en een spot aanschaft die de extra lumen heeft die u nodig hebt om dit te compenseren, zit u goed.

Halogeen of LED schijnwerpers
Zoals je waarschijnlijk al gemerkt hebt, hebben we al een paar punten in het voordeel van LED spots ten opzichte van halogeen spots genoemd. LED spots houden zich veel beter aan de 90 graden stralingshoek dan halogeen spots.

Halogeenspots hebben wel enkele tijdelijke voordelen. Een halogeenspot is op voorhand goedkoper dan een LED spot.

Halogeenspots verbruiken echter veel meer elektriciteit dan LED spots om hetzelfde aantal nuttige lumen te produceren. Over een jaar genomen kost een halogeenspot gemiddeld 72 euro om slechts vier uur per dag te branden. Een LED-spot kan gedurende dezelfde tijd worden gevoed en hetzelfde aantal nuttige lumen afgeven voor slechts 12 pond per jaar.

Als u dacht dat de LED-spot op grond van deze factoren de voor de hand liggende winnaar is, is er nog een grotere factor: halogeenspots gaan meestal één tot twee jaar mee voordat ze doorbranden. LED spots kunnen tot 25 jaar meegaan voordat ze problemen geven.

Nog beter dan dat, LED spots kunnen effectief gebruik maken van dimmers, waardoor de duur van hun levensduur nog verder toeneemt, evenals het nut ervan in uw huis.

Tags:  Bancs de jardin teaks –  Bancs en teck –  Gartenbank Teak online kaufen